De innovatieve onderneming Aerbio heeft een pilot-installatie in gebruik genomen waarmee het CO2 en waterstof kan omzetten in grondstoffen voor de diervoederindustrie. De buy-out van Deep Branch kan met behulp fermentatietechnologie met microben die in de natuur voorkomen 200 kilo product per maand produceren.

Aerbio maakt bekend dat het met haar pilotinstallatie hogere omzettingsgraden kan bereiken dan ze verwachtte. De onderneming, gevestigd op de Brightlands Chemelot Campus, werkt nu aan het opschalen van de technologie.
De meeste micro-organismen gebruiken suiker als koolstof- en energiebron. Aerbio zet daarentegen CO2 en waterstof in. De gassen worden met zuurstof in water opgelost en verrijkt met stikstof en elektrolyten. Dit is een ideale omgeving voor de microben om te groeien en om koolhydraten, vetten en proteïnes te produceren. Het product dat Aerbio met haar proces maakt, is ideaal voor de diervoederindustrie.

Aerbio is ontstaan door een buy out van Deep Branch. De eigenaren hebben vorige maand het intellectuele eigendom op het gebied van deze specifieke gasfermentatietechnologie alsmede de pilotinstallaties op de Brightlands Chemelot Campus overgenomen.