Hynetwork geeft een update over de timing van de aanleg van het waterstofnetwerk in Nederland. In juli liet de dochteronderneming van Gasunie al weten dat de aanleg vertraging oploopt, onder andere vanwege de ontwikkelingen rondom de Delta-Rhine-Corridor.

Hynetwork verwacht dat de infastructuur binnen vier industriële clusters het eerst klaar zal zijn. Voor of in 2030 zal het netwerk in Noord-Nederland – inclusief de verbinding met HyStock en grensverbindingen met Duitsland, het Noordzeekanaalgebied, Rotterdam en Zuidwest-Nederland, inclusief een grensverbinding met België, zijn afgerond. Het is onwaarschijnlijk dat de verbindingen tussen de industriële clusters en de verbinding met Chemelot in 2030 gereed is. HyNetwork geeft aan het einde van het jaar een specifieker inzicht in de verwachte realisatietermijnen van de tracés.

De onderneming geeft nu al een update met het oog op de startdatum van de Subsidieregeling grootschalige productie volledig hernieuwbare waterstof via elektrolyse (OWE). Eén van de voorwaarden van deze regeling is dat een elektrolyzer vijf jaar na beschikking van de subsidie operationeel moet zijn. De aanvraagperiode van de subsidieregeling is verlengd tot 28 november.

RVO organiseert 17 oktober een webinar over de OWE-tender. Ook Hynetwork zal een toelichting geven.

De Europese procesindustrie en energiesector staan ​​op een cruciaal kruispunt. Hoge prijzen voor energie en grondstoffen vormen een uitdaging voor een toekomstbestendige industrie. Hoe zal Noordwest-Europa deze puzzel in elkaar zetten? En welke licentie zal de industrie hebben om te veranderen? Daarover gaat de European Industry & Energy Summit op 10 december in Rotterdam.