Ursula Von der Leyen, net herkozen als voorzitter van de Europese Commissie zal de komende vijf jaar van haar voorzitterschap blijven inzetten op de productie en het gebruik van groene waterstof. Voor de eerste 100 dagen van haar voorzitterschap introduceerde ze een nieuwe Clean Industrial Deal die investeringen in infrastructuur en industrie kanaliseert, met name voor energie-intensieve sectoren.

ā€˜Het initiatief moet helpen om leidende markten te creĆ«ren in alles van schoon staal tot schone technologie en het zal de planning, aanbesteding en vergunningverlening versnellen. We moeten sneller en eenvoudiger zijnā€™, aldus Von der Leyen. ā€˜Onze bedrijven hebben voorspelbaarheid nodig, voor hun investeringen en innovatie.ā€™ De nieuwe Clean Industrial Deal moet volgens Von der Leyen ook helpen om de energierekening omlaag te brengen om Europese bedrijven concurrerender te maken.

ā€˜Ik zal een nieuw Europees fonds voor concurrentievermogen voorstellen. Dit fonds zal gericht zijn op gemeenschappelijke en grensoverschrijdende Europese projecten die het concurrentievermogen en de innovatie stimuleren – met name ter ondersteuning van de Clean Industrial Deal. Het zal ervoor zorgen dat we strategische technologie ontwikkelen en hier, in Europa, produceren.ā€™