Avantium gaat een strategische samenwerking aan met Auping, Monosuisse en Antex voor de ontwikkeling van op PEF gebaseerde garens die kunnen worden gebruikt in de matrassen van Auping.

Avantium leidt de ontwikkeling, productie, levering en recycling van PEF. Monosuisse en Antex richten zich op het maken van PEF-gebaseerde garens. Monosuisse specialiseert zich in monofilament PEF-garens, terwijl Antex multifilament PEF-garens levert. Auping zal het ontwerp en de productie van matrassen testen die gebruikmaken van de PEF-gebaseerde stof.

Auping voert een circulair bedrijfsmodel waarbij afval, vervuiling en materiaalverbranding tot een minimum worden beperkt. Het doel is om in 2030 een volledig circulair productassortiment te realiseren. ‘De milieukenmerken van PEF-gebaseerde stoffen zijn uniek en zeer veelbelovend om onze duurzaamheids- en circulariteitsdoelen te behalen. We kijken ernaar uit om samen te werken met Avantium, Antex en Monosuisse om circulaire Auping-matrassen van PEF-gebaseerde garens verder te ontwikkelen’, aldus Geert Doorslag, onderzoeker bij Auping.