[vc_row][vc_column][vc_column_text]

De grondwerkzaamheden voor zeven nieuwe opslagtanks bij Rubis Terminal in de Botlek zijn bijna afgerond. Ongeveer vier maanden geleden begon het bedrijf met de uitbreiding van haar Rotterdamse terminal. Eind dit jaar moeten de nieuwe tanks klaar zijn.

[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_column_text]De koolstofstalen opslagtanks krijgen elk een capaciteit van 3.600 kubieke meter en zijn geschikt voor diverse chemicaliën en biobrandstoffen. In totaal komt er dus 25.200 kubieke meter opslagcapaciteit bij. De huidige capaciteit van Rubis Terminal in Rotterdam is 253.000 kubieke meter.
In 2020 verhoogde Rubis Terminal haar opslagcapaciteit in de Botlek al met 31.500 kubieke meter. Er kwamen vijftien nieuwe tanks bij; negen roestvaststalen verwarmde tanks van 1.500 kubieke meter en zes roestvaststalen tanks van 3.000 kubieke meter. Deze tanks zijn vooral geschikt voor specialty chemicals, moeilijkere producten die bijvoorbeeld moeten worden verwarmd of die niet in een mildsteel tank kunnen worden opgeslagen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Met dank aan Media-creators voor de mooie foto.[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Dit artikel is gepubliceerd in Petrochem 02-2022[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]