RWE start de tender voor de afname van groene waterstof afkomstig van de toekomstige elektrolyse-installatie in Eemshaven, Groningen. Gegadigden die voor 1 juni 2024 hun interesse in de tender kenbaar hebben gemaakt, kunnen vanaf nu inschrijven en een bieding doen.

De offtake sluit op 17 augustus 2024 om 12:00 uur ’s middags, waarna RWE de biedingen zal evalueren. Na beoordeling van het bod zal RWE de commerciële besprekingen starten met als doel een investeringsbeslissing om door te gaan met Eemshydrogen in het vierde kwartaal van 2024 mogelijk te maken.

RWE ondersteunt het Groningen SeaPorts Kickstarter project, een transportnet voor waterstof tussen de industriële cluster van Eemshaven en Delfzijl. Er is een groot aantal partijen betrokken bij het project onder leiding van Northgrid.

RWE is van plan in de Eemshaven een elektrolyser voor de productie van groene waterstof te bouwen met een capaciteit van 50 megawatt. De groene waterstof die de elektrolyser straks produceert, kan tijdens de duur van het project meer dan 250.000 ton CO2 besparen. Dat is te vergelijken met de CO2 uitstoot van dertien duizend huishoudens in een jaar.