Onlangs is gestart met de bouw van een batterijpark bij Windpark Zeewolde. Eind mei was de vergunning voor het Batterij Park Zeewolde rond. Het energieopslagsysteem komt naast het transformatorstation van het windpark te liggen. Daarnaast is de vergunningsaanvraag ingediend voor de bouw van een waterstoffabriek naast het windpark.

Het batterijpark krijgt een capaciteit van 65 MWh en komt op een terrein van 2000 vierkante meter.
De eigenaren van het Batterij Park Zeewolde zijn lokale boeren, bewoners en ondernemers. Zij zijn ook eigenaren van het windpark. Rolls-Royce Power Systems gaat het project realiseren en levert het grootschalige batterijopslagsysteem. Naar verwachting is de batterij in het najaar van 2025 gereed voor gebruik.

Er zijn ook plannen voor een tweede batterijpark naast het transformatorstation. Ook dit project, BES Vogelweg Zeewolde, is definitief vergund. Dit project wordt ontwikkeld door een externe partij.

De partijen hebben tevens een vergunningsaanvraag ingediend voor de bouw van een waterstoffabriek met een elektrolysecapaciteit van 15 MW bij het windpark. Deze zou de lokaal opgewekte windenergie gebruiken om waterstof te produceren voor lokale landbouwvoertuigen. Naar verwachting start de bouw start in 2026. De intentie is om daarna een tweede waterstoffabriek te bouwen, met een capaciteit van 75MW.