Recell heeft plannen voor een nieuwe fabriek in de noordelijke regio. Deze faciliteit ‘Cellforce 1’ wordt een grote versie van de demo-installatie die ruim anderhalf jaar bij een rioolwaterzuivering in Leek heeft gedraaid.

Recell is een innovatieve onderneming die cellulose terugwint uit verschillende afvalstromen. Het bedrijf maakt bekend dat het plannen heeft om haar proces verder op te schalen. Recell verhuisde onlangs naar Leek, waar al enige tijd een demonstratie-installatie draait bij een rioolwaterzuivering. De onderneming gebruikt het cellulose om hiervan duurzame vezels, grondstoffen voor infra, bouw en groene chemie te maken.

De groei en het toenemende aantal specialisaties van de voormalige startup maakte een verhuizing noodzakelijk. Op de nieuwe locatie krijgt het Analytics & Development Center meer ruimte, waardoor het bedrijf meer plaats heeft voor R&D en kwaliteitscontrole. Ook het personeelsbestand van Recell groeit. Het innovatieve bedrijf denkt voor het einde van het jaar 20 mensen in dienst te hebben.
Naast de plannen voor de nieuwe productiefaciliteit richt de onderneming zich ook op internationalisering van de activiteiten. Dit najaar verhuist de demo-installatie naar een waterschap in het Verenigd Koninkrijk voor een procesvalidatie op buitenlands grondgebied.