Noteer alvast in uw agenda: Eemsdeltavisie 2023 / Chemport Europe Jaardiner 16 mei in Delfzijl Thema: grondstoffentransitie Met ook: Verkiezing Plant Manager of the Year We willen af van fossiele grondstoffen. Maar hoe komen we straks aan de koolstof en waterstof als chemische bouwstenen voor

Tijd voor de tweede editie van het schaduwministerie van water. Nu de waterschapverkiezingen er aan komen vragen we drie schaduwministers om met een motie, wetsvoorstel of een ander plan om integraal watermanagement in de industrie op de kaart te zetten.

Medio 2023 gaan Industrielinqs pers en platform en VoltaChem samen met drie prijswinnende studenten van Rijksuniversiteit Groningen op tournee langs verschillende industriƫle clusters in Europa. Met vlogs en blogs doen zij verslag van de kansen en uitdagingen.

The European process industry and energy sector are partly responsible for causing climate change. But, at the other hand, they can also make a major contribution to providing solutions.

Roel Jolling van Polyscope is tijdens het iLinqs Festival van de Industrie uitgeroepen tot Plant Manager of the Year 2022. Roel Jolling is daarmee een jaar lang het boegbeeld van de Nederlandse procesindustrie. De fabriek van Polyscope heeft een bijzondere historie.

Tijdens het iLinqs-festival is Mateusz van Strien van Omexom uitgeroepen tot Techniekheld 2022. Hij kwam met het idee voor een opleidingsinstituut voor technici in de hoogspanningstechniek. En het idee werd gehonoreerd. Binnen het Omexom Institute worden nu technici opgeleid, van het