Het Limburgs Energie Fonds (LEF) investeert in Solarge, producent van lichtgewicht zonnepanelen. Sinds 2023 heeft Solarge een eigen productiefaciliteit en heeft de ambitie om deze in de toekomst uit te breiden en een tweede productiefaciliteit te realiseren. LEF investeert 1,5 miljoen euro in Solarge. Ook de private investeerder Phase2.earth wordt aandeelhouder van het bedrijf.

Solarge werd in 2018 opgericht en maakt lichtgewicht, PFAS-vrije, zonnepanelen. Solarge gaat met de investering de huidige productielocatie in Weert uitbreiden en de bouw van een tweede productiefaciliteit voorbereiden.

Het LEF is opgericht door de Provincie Limburg en wordt beheerd door Polestar Capital. Het fonds ondersteunt kansrijke Limburgse projecten in de circulaire economie, energiebesparing, duurzame energieopwekking of asbestsanering. Het LEF verstrekt het project hiervoor een deel van de financiering in de vorm van risicokapitaal of een lening. Het fonds wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Limburg, de Europese Investeringsbank en het Europees Fonds voor Strategische Investeringen (EFSI).