HomeBureau Veritas
Bureau Veritas

Bureau Veritas

1 februari 2023
Bureau Veritas

Plotterweg 38
3821 BB Amersfoort

+31 (0)88 450 55 00

Bureau Veritas: TIC business partner

Bureau Veritas is een veelzijdige business partner op het vlak van zakelijke dienstverlening rondom kwaliteit, risicomanagement, gezondheid & veiligheid, milieu, maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid.

 

De core business van Bureau Veritas draait om TIC services: testen, inspecteren en certificeren. Bureau Veritas biedt ondersteuning om bedrijfsprestaties te helpen verbeteren. Daarin speelt de beoordeling van conformiteit van bedrijfsmiddelen, producten en processen aan specificaties en eisen van opdrachtgevers, (inter)nationale normen en (inter)nationale wetgeving een centrale rol.

 

Breed en gevarieerd service portfolio

Onze dienstverlening omvat o.a. onafhankelijke beoordeling van bedrijfsrisico’s, operationeel-technisch advies, inventarisatie en beoordeling van het voldoen aan wet- en regelgeving (compliance), metingen, testen en inspecties, certificering en training.

 

Met het oog op conventionele industriële sectoren neemt Bureau Veritas een toonaangevende positie in op het gebied van PED, PGS29, IVG, ATEX, SCIOS, HAZOP en andere gevarenstudies, brandveiligheid en elektrische veiligheid.

 

Tegen de achtergrond van actuele en toekomstige ontwikkelingen met betrekking tot de energietransitie, hernieuwbare energie en ‘integrated energy management’ beschikt Bureau Veritas eveneens over een brede internationale ervaring en expertise rondom het opwekken van onder andere windenergie en de productie, opslag, transport en distributie van waterstof naast CO2-opslag.

 

Over Bureau Veritas

Bureau Veritas werd opgericht in 1828 in Antwerpen en is met ruim 78.000 medewerkers wereldwijd actief in meer dan 140 landen via een uitgebreid netwerk van 1.600 kantoren en laboratoria.

In Nederland en België opereren we vanuit vestigingen in onder andere Rotterdam en de Botlek, Amersfoort en Antwerpen.

Return to Directory