Neste gaat samenwerken met Tepsa Netherlands voor de opslag en verwerking van vloeibaar gemaakt afvalplastics in Rotterdam. Neste neemt de geavanceerde opslagtanks in Rotterdam in de tweede helft van 2025 in gebruik.

De raffinaderij van Neste in het Finse Porvoo zal op grotere schaal vloeibaar gemaakte plastics gaan gebruiken. Hier wordt dit omgezet in een ‘drop-in’ grondstof voor de productie van nieuwe plastics en chemicaliën. De nieuwe opslagtanks worden geplaatst in de haven van Rotterdam. Het bedrijf ziet Rotterdam als belangrijk logistiek knooppunt voor de aanvoer van liquid waste plastics van verschillende leveranciers in Europa.

Tepsa en Neste denken de nieuwe tanks in de tweede helft van 2025 in gebruik te kunnen nemen. Dit is in lijn met de planning voor de uitbreiding van de verwerkingsinstallaties in Porvoo, waar de onderneming momenteel aan werkt.
Neste wil jaarlijks meer dan een miljoen ton plastic afval per jaar verwerken. Om grotere hoeveelheden vloeibare afvalstromen te verwerken, breidt het bedrijf de verwerkingscapaciteit uit tot 150.000 ton liquified waste plastics per jaar. Neste raffineert het vloeibaar gemaakte plastic afval en vloeibaar gemaakte afgedankte rubberen banden voor de productie van nieuwe kunststoffen.