HomeChemieFornuismodules Skyline project Shell Moerdijk komen aan
Skyline fornuizen Shell

Fornuismodules Skyline project Shell Moerdijk komen aan

Eind oktober zijn de eerste grote onderdelen van de acht nieuwe fornuizen voor het Skyline project van Shell Chemicals Park Moerdijk aan. Deze acht fornuizen gaan de huidige zestien oude fornuizen vervangen. Dankzij deze vervanging zal de CO2-uitstoot met zo’n tien procent dalen.

De fornuizen maken deel uit van de Moerdijk Lower Olefins-kraakinstallatie. De oude fornuizen stammen uit 1972. Naast het aantal fornuizen zal ook het aantal schoorstenen van het complex worden gereduceerd. Momenteel staan er 10, dat worden er 6. In 2025 is het project naar verwachting afgerond. Om de doelstelling van netto nul uitstoot te behalen heeft Shell voor haar site in Moerdijk ook andere projecten in planning. Daarnaast investeert het bedrijf op deze site in circulaire plastics.

Een grote hijsbok tilde de fornuismodules uit het scheepsruim en zette deze veilig op het Shell-terrein neer. Een speciaal transportsysteem van Mammoet vervoerde de modules naar de speciale ‘Skyline parkeerplaats’ op het Shell-terrein. Tijdens een volgende stap worden de nieuwe onderdelen in de bestaande kraakinstallatie ingebouwd.

Skyline modules Shell

Beeld: Shell
Delen:
Tags

jacqueline@industrielinqs.nl