HomeArchiefGepland groot onderhoud A10 Noord en A8 gaat door

Gepland groot onderhoud A10 Noord en A8 gaat door

De grootschalige werkzaamheden aan de A10 Noord en A8 gaan ondanks de coronamaatregelen vooralsnog door als gepland. Het gaat om kritieke infrastructuur die draaiende moet worden gehouden, stelt Rijkswaterstaat.

Rijkswaterstaat moet de twee belangrijke verkeersaders aan de noordkant van Amsterdam gedurende meerdere weken in één richting afsluiten. Dat is nodig om nieuw asfalt aan te brengen, voegen te vervangen en de afvoer van regenwater te verbeteren. Dit groot onderhoud aan wegen is ongeveer eens in de vijftien jaar nodig als gevolg van slijtage aan de asfaltlaag.

De A10 Noord pakt Rijkswaterstaat in beide richtingen aan en de A8 alleen richting Amsterdam. Vanaf 3 juli start het groot onderhoud en het werk duurt tot 11 augustus. De grootschalige werkzaamheden zijn in de zomer gepland, omdat het dan relatief rustig is op deze wegen. Ook is zoveel mogelijk rekening gehouden met andere werkzaamheden en evenementen. De twee richtingen van de A10 Noord worden na elkaar aangepakt, maar overlappen deels met de afsluiting van de A8.

 

Delen:
Tags

Eindredacteur van Industrielinqs en Petrochem, en immer speurend naar relevant nieuws om te delen. Mijn interesse: breed. Mijn specialiteit: investeringsprojecten en onderhoudsstops!

liesbeth@industrielinqs.nl