HomeChemieLeveringsproblemen aan Botleksite dragen bij aan lagere cijfers Lanxess
Hoofdkantoor Lanxess

Leveringsproblemen aan Botleksite dragen bij aan lagere cijfers Lanxess

Morgen presenteert Lanxess haar kwartaalcijfers. Hierop vooruitlopend geeft het bedrijf aan dat ze verwacht dat de vraag naar speciaalchemicaliën in het vierde kwartaal lager zal zijn dan verwacht.

Lanxess noemt als oorzaak het feit dat klanten in de agro-industrie hun voorraden opmaken. Daarnaast zorgt ook de beperkte levering van grondstoffen aan de business unit Flavors en Fragrances op de site in Botlek voor een extra negatief effect op de resultaten. Lanxess stelt de EBITDA voor heel 2023 naar beneden bij naar een bedrag tussen de 500 en 550 miljoen euro.  Dat is lager dan de marktverwachting van 571 miljoen euro en de eigen schatting van tussen de 600 en 650 miljoen euro.

Verkoop Urethane Systems

Vanwege de slechte prestaties heeft de raad van bestuur voorgesteld om een lager dividend uit te keren over 2023. Daarnaast is Lanxess begonnen met de verkoop van de Business Unit Urethane Systems. Het bedrijf geeft aan dat deze activiteiten niet passen in de strategische richting van het bedrijf. De productie van polyurethanen was de laatste polymeren-activiteit van het bedrijf. Het bedrijfsonderdeel is wereldwijd actief en heeft 6 productiesites. Er werken zo’n 400 mensen bij Urethane Systems.

Delen:
Tags

jacqueline@industrielinqs.nl