HomeGrondstoffenCirculaire grondstoffenNationaal Groeifonds geeft steun aan BioBased Circular
Biobased Circular dient project in bij groeifonds

Nationaal Groeifonds geeft steun aan BioBased Circular

Het Nationaal Groeifonds heeft het programma van BioBased Circular voorwaardelijk gehonoreerd. Via het Groeifonds is een bijdrage van 338 miljoen gereserveerd voor de ontwikkeling van diverse circulaire productieketens.

Binnen BioBased Circular worden fossiele grondstoffen vervangen door plantaardige. BioBased Circular faciliteert de ontwikkeling hiervan door middel van incubators, demonstrators en in een grootschalige flagship-installatie. Een grote uitdaging ligt in het organiseren van nieuwe productieketens van een industriële omvang. De agrifoodsector, de bosbouwsector en recyclingbedrijven gaan nauw samenwerken met de chemische maakindustrie. Dit vraagt om een nieuwe manier van werken en aangepaste regelgeving.

De eerste fase van Biobased Circular wordt voorwaardelijk toegekend vanuit het Nationaal Groeifonds, en een reservering is gemaakt voor de tweede fase. De initiatiefnemers, TKI Agri & Food en platform Groene Chemie, Nieuwe Economie zijn enthousiast over deze uitkomst, zien de voorwaarden als redelijk en zijn overtuigd dat hier op korte termijn aan kan worden voldaan.

Het voorstel is door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat ingediend namens de initiatiefnemers. Meer dan 125 bedrijven en maatschappelijke organisaties hebben hun steun uitgesproken. Met het voorstel is in totaal 858 miljoen gemoeid, waarvan 338 miljoen potentieel wordt gedragen wordt vanuit het Nationaal Groeifonds.

Voorstel Biobased Circular ingediend voor Groeifonds

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl