HomeArchiefRotterdam gaat carbon black uit autobanden winnen

Rotterdam gaat carbon black uit autobanden winnen

Black Bear Carbon wil in de haven van Rotterdam een fabriek bouwen die granulaat van oude banden omzet in carbon black, pyrolyse-olie en -gas. Na zes jaar testen en twee jaar productie-ervaring is het bedrijf klaar om het concept wereldwijd uit te rollen.

Carbon black is een cruciaal component in rubber, plastic, inkt en verf. Het wordt gebruikt om hun eigenschappen te verbeteren. Huidige fabrikanten produceren carbon black door zware aardoliefracties te verbranden. Black Bear wint carbon black terug uit oude banden op een schone en duurzame manier.

Black Bear wil honderden fabrieken uitrollen met lokale partners over de hele wereld, waarbij de focus op Europa ligt voor de eerstvolgende fabrieken. De komende weken werkt het bedrijf samen met Havenbedrijf Rotterdam de technische en financiƫle details uit van hun samenwerking en de opzet van het project. Tegelijkertijd overleggen beide partijen met regionale en nationale partners over de financieringsstructuur van de op te zetten onderneming.

Delen:
Tags

Eindredacteur van Industrielinqs en Petrochem, en immer speurend naar relevant nieuws om te delen. Mijn interesse: breed. Mijn specialiteit: investeringsprojecten en onderhoudsstops!

liesbeth@industrielinqs.nl