HomeArchiefStork tekent opnieuw voor onderhoud bij Delamine

Stork tekent opnieuw voor onderhoud bij Delamine

Chemiebedrijf Delamine is opnieuw een overeenkomst met Stork aangegaan voor het onderhoud aan de fabriek op Chemie Park Delfzijl. Ook stops en kleine projecten vallen onder het contract. Delamine werkt al sinds 2006 met Stork samen. De nieuwe overeenkomst geldt voor een periode van vijf jaar met een optie voor verlenging met nog eens twee jaar.

Belangrijk onderdeel van het nieuwe contract is de afspraak om via gezamenlijke teams de efficiëntie en productiviteit verder te verbeteren. Dat kan bijvoorbeeld op het gebied van de reductie van wachttijden, door First Time Right en door integrale planning. Hans Bremer, manufacturing director Delamine is blij met de voortzetting van de samenwerking met Stork. ‘We hebben de wederzijdse inspanningen en risico’s vastgelegd, maar de kern is het gezamenlijke verbetertraject op basis van wederzijds vertrouwen en respect.’

Recent was Stork nog verantwoordelijk voor een grote onderhoudsstop bij Delamine. Daarbij pakten de partners ook een energiebesparingsproject op. Kern van dit project is het hergebruik van bestaande warmtestromen. Daarvoor is een nieuwe installatie nodig. De aanvoer van het hart van deze installatie uit het buitenland was echter door Corona vertraagd.

Ethyleenaminen

Delamine is een joint venture van Nouryon en Tosoh Corporation uit Japan. De fabriek in Delfzijl produceert ethyleenaminen door dichloorethaan met ammoniak om te zetten. Ethyleenaminen worden gebruikt in diverse producten, zoals in papier van theezakjes, koffiepads en tissues, in motorolie en verfuitharders, maar ook in PUR en pilletjes tegen wagenziekte.

Delen:
Tags

Eindredacteur van Industrielinqs en Petrochem, en immer speurend naar relevant nieuws om te delen. Mijn interesse: breed. Mijn specialiteit: investeringsprojecten en onderhoudsstops!

liesbeth@industrielinqs.nl