HomeTransitieTechnip Energies en Casale bieden samen blauwe waterstoftechnologie
Casale en Technip sluiten overeenkomst

Technip Energies en Casale bieden samen blauwe waterstoftechnologie

Technip Energies en Casale hebben een overeenkomst gesloten om gezamenlijk licenties voor technologie voor de markt voor blauwe waterstof te verkopen. Casale werkt vanuit haar kantoor in het Zwitserse Lugano. Technip Energies heeft twee expertise centra voor waterstof, één in Claremont in de VS en één in Zoetermeer.

Volgens de overeenkomst verkopen de partijen licenties voor oxidatieve reforming technologie, autothermische reforming (ATR) en partiële oxidatie. Met het ATR proces wordt syngas (H2, CO en CO2) geproduceerd. Deze technologie is efficiënt voor de productie van ‘low-carbon’ waterstof als deze gecombineerd wordt met CO2-afvang en -opslag en is geschikt voor toepassing op grote schaal.

TechnipEnergies leverde naar eigen zeggen de technologie voor 30 procent van de geïnstalleerde waterstofcapaciteit wereldwijd. Casale is ontwikkelaar van technologie voor de productie van onder andere ammoniak, urea, salpeterzuur, fosfaten, melamine en methanol. Het bedrijf verlegt de focus mede door deze overeenkomst naar technologie voor groene en blauwe ammoniak, methanol en waterstof.

 

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl