HomeWatervisie congres 2023
Beeldmerk zonder tekst

Watervisie congres

   Wanneer: donderdag 2 maart 2023

   Waar: Huntsman, Rotterdam

   Thema: Schaduwministerie van water

   Voorafgaand: Bezoek aan de Centrale Afvalwaterzuivering Botlek van Evides

Tijd voor de tweede editie van het schaduwministerie van water. Nu de waterschapverkiezingen er aan komen vragen we drie schaduwministers om met een motie, wetsvoorstel of een ander plan om integraal watermanagement in de industrie op de kaart te zetten. Hoe kunnen we bijvoorbeeld voorkomen dat bedrijven tijdens waterschaarste afgeschakeld worden? En hoe kan de overheid bedrijven stimuleren om de waterkringloop te sluiten? Uiteraard moeten zij het voorstel verdedigen in het schaduwparlement, de bezoekers van Watervisie 2023.

Tijdens Watervisie 2023 zijn we op 2 maart te gast bij chemiebedrijf Huntsman in Rozenburg. Voorafgaand aan het congres kan een groep deelnemers de site bezoeken, onder meer de Centrale Afvalwaterzuivering Botlek van Evides. In de middag wordt dit project ook van verschillende kanten belicht. Hoe verloopt het proces naar een gezamenlijke aanpak van afvalwater? Wat zijn de juridische haken en ogen? En wat zijn de lessen op technisch vlak?

Leer en debateer met ons mee op 2 maart bij Huntsman in Rotterdam!

Programma

10.30  ontvangst voor rondleiding

11.00  rondleiding Centrale Afvalwaterzuivering van Evides (max 50 personen) 

12.30  lunch voor bezoekers ochtendprogramma

13.00  ontvangst Watervisie 2023

13.30  opening door gespreksleiders

13.35  Industriële afvalwaterzuivering vanuit 360 graden

Korte talks over proces van samenwerking, technologie en juridische aspecten en talkshow met sprekers. Onder andere met Chris Roubos, business development manager Evides Industriewater en Pieter van Staveren, business developer bij Logisticon Water Treatment.

15.00  pauze

15.30  Het schaduwministerie van Water.

Drie schaduwministers presenteren een motie, wetsvoorstel of andere beleidsvoorstellen in 10 minuten voor het parlement (de zaal). De zaal is het parlement. Iedereen kan aan het debat deelnemen onder leiding van enkele woordvoerders en oppositieleiders.

Schaduwministers:

  • Gertjan Lankhorst, voorzitter VEMW
  • Hein Molenkamp, managing director Water Alliance
  • Robert Tieman, VNO-NCW West, kandidaat bestuurslid Waterschap van Delfland

17.00  Napraten met drankje en hapje

Initiatiefnemers

Iv-Water-500x500px