HomeTransitieCCUSAcht bedrijven richten coalitie voor e-methaan op
methaan

Acht bedrijven richten coalitie voor e-methaan op

Acht internationale bedrijven hebben een overeenkomst getekend om gezamenlijk een coalitie voor e-methaan (ook e-NG) op te richten. E-NG wordt geproduceerd door waterstof en CO2 door methanisering met elkaar te laten reageren tot methaan.

Het voordeel van e-methaan is dat de bestaande infrastructuur voor transport en opslag van aardgas kan worden hergebruikt. E-methaan is chemisch identiek aan aardgas. Hierdoor is het ook geschikt als ‘drop in’ alternatief voor aardgas. De oprichters van de e-NG coalitie willen de ontwikkeling van e-methaan projecten wereldwijd bevorderen. De initiatiefnemers van de coalitie zijn Engie, Mitsubishi Corporation, Osaka Gas, Sempra Infrastructure, TES, Tokyo Gas, Toho Gas en TotalEnergies.

De e-NG coalitie beoogt een wereldwijd platform te zijn om de kennis over en de mogelijkheden van e-methaan breed uit te dragen. Ook streven de oprichters naar geharmoniseerde regelgeving en standaarden. Ze richten hierbij op brede samenwerking tussen partijen uit de gehele waardeketen.

TotalEnergies werkt momenteel samen met TES aan het Live Oak e-NG project om 100 tot 200 kton e-NG per jaar te produceren in de VS.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl