HomeTransitieBrandstofcelproducent Nedstack failliet verklaard
Nedstack

Brandstofcelproducent Nedstack failliet verklaard

Het innovatieve brandstofcelbedrijf Nedstack is failliet verklaard. De curator richt zich nu op een doorstart. Het bedrijf heeft meer dan 500 PEM-brandstofcellen wereldwijd geïnstalleerd. Het bedrijf richt zich zowel op de maritieme sector als op de gebouwde omgeving en de industrie.

Nedstack heeft de ambitie om in Nederland op grote schaal brandstofcellen te produceren. Het bedrijf kon hiervoor vorig jaar nog rekenen op een bijdrage uit het IPCEI Hy2Tech programma. Nedstack zou aanspraak kunnen maken op een subsidie van 21,7 miljoen euro voor de bouw van de Fuel Cell Giga Factory in Arnhem. Deze zou PEM brandstofcellen met een totale capaciteit van 1 GW per jaar krijgen en in 2026 operatief zijn.

Nedstack sloot afgelopen zomer ook een overeenkomst met het Duitse AVL om de productie van ‘derde generatie’ PEM brandstofcellen een boost te geven. De productie van deze derde generatie brandstofcellen staat voor het eerste kwartaal van 2025 op de rol. Daarnaast werkt het bedrijf samen met diverse andere ondernemingen zoals thyssenkrupp en GE Power Conversion en universiteiten zoals RWTH Aachen.

Nedstack werd in 1999 opgericht als spin-out van AkzoNobel.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl