HomeChemieEvonik reorganiseert de TI-divisie en administratie
ingang evonik antwepren

Evonik reorganiseert de TI-divisie en administratie

Het Duitse chemiebedrijf Evonik, gaat twee grote divisies strategisch reorganiseren. De divisie Technology & Infrastructure (TI) wordt opgesplitst in twee eenheden, elk met een andere invalshoek. Daarnaast wordt de administratie afgeslankt. Met de herstructurering wil Evonik ruimte maken voor toekomstige investeringen.  

In de plannen van Evonik worden de sites van het bedrijf in Antwerpen, Wesseling en Marl juridisch verzelfstandigd voor het einde van 2025.

Op die manier wil Evonik dat de autonome vestigingen later ‘alternatieve subsidie- en financieringsmogelijkheden’ kunnen aanboren. ‘De zelfstandige structuur op de drie sites schept hiervoor de beste voorwaarden’, stelt Evonik in het persbericht.

‘In de toekomst zal Evonik zich concentreren op investeringen in de operationele activiteiten van de gespecialiseerde chemie. Want één ding is duidelijk: elke euro die we investeren in onderzoek en ontwikkeling en in onze groeibedrijven zal niet alleen onze operationele activiteiten maar ook onze vestigingen versterken,’ stelt topman Christian Kullmann.

Evonik is met een omzet van 18,5 miljard euro in de nummer twee in de Duitse chemische industrie, na BASF. Het concern is in meer dan 100 landen ter wereld actief en telt 34.000 medewerkers. Technology & Infrastructure (TI) bundelt technische expertise en diensten met betrekking tot productie. De divisie heeft acht vestigingen in Duitsland en België. Als site operator biedt TI zijn diensten aan zowel intern bij Evonik als aan andere bedrijven op het fabrieksterrein.

Delen:
Tags

monique@industrielinqs.nl