HomeInvesteringenGroen waterstofproject VoltH2 Delfzijl dichterbij dankzij OWE-subsidie
VoltH2 Elektrolyser Delfzijl

Groen waterstofproject VoltH2 Delfzijl dichterbij dankzij OWE-subsidie

VoltH2 is één van de bedrijven die mag rekenen op een bijdrage uit de subsidieregeling “Opschaling volledig hernieuwbare waterstofproductie via elektrolyse” (OWE).  Het bedrijf krijgt de subsidie voor zijn fabriek voor groene waterstof in Delfzijl. 

VoltH2 heeft in Delfzijl plannen voor een installatie met een capaciteit van 50 MW. Het bedrijf kondigde de plannen voor deze installatie in augustus 2022 aan. De onderneming stelde toen dat met de bouw van de fabriek een investering van 80 tot 100 miljoen euro gemoeid is. De definitieve investeringsbeslissing volgt later dit jaar. VoltH2 denkt in 2025 te kunnen starten met de bouw van de elektrolyser. Deze zou dan begin 2027 opgestart kunnen worden.

De OWE-subsidie van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) is bedoeld om het kostenverschil tussen hernieuwbare en fossiele waterstof te dichten en de markt voor groene waterstof op te starten en uit te breiden.

VoltH2 heeft ook plannen voor twee waterstoffabrieken in Zeeland (Terneuzen en Vlissingen) en drie in Duitsland (Essen, Gelsenkirchen en Wilhelmshaven).

VoltH2 begint derde waterstofproject in Delfzijl

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl