HomeGrondstoffenJTF subsidies voor bioMPG-fabriek en ringleiding industriewater in Eemsdelta
North Water en ChemCom krijgen JTF subsidie

JTF subsidies voor bioMPG-fabriek en ringleiding industriewater in Eemsdelta

Twee bedrijven in Noord Nederland hebben vandaag een subsidie vanuit het Europese Just Transition Fund toegekend gekregen. ChemCom ontving een bijdrage van ruim 7 miljoen euro voor de realisatie van een fabriek voor bio-MPG op haar locatie in Farmsum. North Water kreeg 9,6 miljoen toegekend voor de aanleg van een ringleiding voor circulair industriewater voor het industrieterrein Oosterhorn-Zuid.

ChemCom gaat op haar site in Farmsum een fabriek bouwen voor de productie van bio-MPG op basis van plantaardige grondstoffen. MPG is een belangrijk ingrediƫnt in personal care producten en bijvoorbeeld wasmiddelen. Voor de realisatie van de fabriek heeft ChemCom een nieuwe entiteit, Green Glycols in het leven geroepen.

North Water, een joint venture van Evides en Waterbedrijf Groningen, gaat een ringleiding voor circulair industriewater aanleggen bij het nieuwe industrieterrein Oosterhorn Zuid. Op dit industrieterrein zullen zich specifiek groene, circulaire bedrijven vestigen die zich toeleggen op het verwerken van reststromen. Door nu al te investeren in de beschikbaarheid van industriewater, is het voor bedrijven aantrekkelijker om zich hier te vestigen.

foto: Elzo de Lange

Chemcom krijgt zes ton subsidie voor uitbreiding

Subsidie voor industriewaterleiding naar Delfzijl

Naast Eemshaven krijgt ook Delfzijl straks industriewater

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl