HomeChemieMaterialen-joint venture Advent International en Lanxess krijgt vorm
Lanxess Dormagen

Materialen-joint venture Advent International en Lanxess krijgt vorm

Advent International en Lanxess hebben aangekondigd dat het management team van de nieuw te vormen joint venture op het gebied van High Performance Engineering Materials zal bestaan uit managers vanuit DSM Engineering Materials (DEM) en LANXESS High-Performance Materials (HPM) . Ook wordt een externe CFO aangetrokken.

De aandeelhouderscommissie zal bestaan uit Ronald Ayles, (Managing Partner, Advent International), Matthias Zachert (CEO, Lanxess), en Roeland Polet (President, DEM). Eerder kondigden de partijen al aan dat Calum MacLean CEO van de jv zou worden.

De joint venture krijgt drie businessdivisies, te weten Performance Materials, Specialty Materials en Intermediates. Er komt een klein hoofdkantoor in de buurt van Düsseldorf naast de bestaande locaties in Geleen en Dormagen.

DSM Engineering Materials

De nieuwe joint venture werd in mei van dit jaar aangekondigd met de overname van DSM Engineering Materials. Door deze samen te voegen met Lanxess High-Performance Materials ontstaat een bedrijf waarvan de omzet rond de drie miljard euro wordt geschat. De nieuwe onderneming levert materialen aan de automobiel, elektronica en consumentenproducten industrie.

Advent krijgt een aandeel van minimaal 60% in de nieuwe joint venture. Het andere deel komt in handen van Lanxess. Het is de verwachting dat de transactie in de eerste helft van 2023 wordt afgerond.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl