HomeGrondstoffenCirculaire grondstoffenNeste neemt investeringsbeslissing plastic opwaarderingsinstallaties Porvoo raffinaderij
Porvoo Raffinaderij

Neste neemt investeringsbeslissing plastic opwaarderingsinstallaties Porvoo raffinaderij

Neste heeft de definitieve investeringsbeslissing genomen voor de installaties die in de raffinaderij in het Finse Porvoo vloeibaar plastic afval moeten opwaarderen. Neste investeert 111 miljoen euro in de installaties. De investering maakt deel uit van een  breder project dat dient om vloeibaar plastic afval voor te behandelen en op te waarderen. Voor dit project krijgt Neste een bijdrage van 135 miljoen euro uit het Europese Innovatiefonds. Het eindresultaat zou een totala capaciteit van 400.000 ton per jaar moeten zijn.

De voorbehandeling en opwaardering van vloeibaar plastic afval is belangrijk voor Neste, omdat het hierdoor variabele stromen plastic afval van lagere kwaliteit kan verwerken. En de toepassing van deze materialen als grondstof voor haar raffinaderij kan opschalen. De nu te bouwen installaties krijgen een productiecapaciteit van 150.000 ton vloeibaar plastic afval. De planning is dat de installaties in de eerste helft van 2025 klaar zijn. De voorbereidende werkzaamheden in de raffinaderij in Porvoo zijn in de eerste helft van 2023 afgerond. Neste wil haar site in Porvoo omvormen tot hernieuwbare en circulaire raffinaderij. Vanaf 2030 wil het bedrijf er geen aardolie meer raffineren.

Neste wil Finse raffinaderij circulair maken

Neste maakt voortgang bij raffinage vloeibaar plastic

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl