HomeTransitieElektrificatieNorthvolt start bouw giga-batterijfabriek in Duitsland
aftrap Northvolt Drei

Northvolt start bouw giga-batterijfabriek in Duitsland

Gisteren trapte het Zweedse bedrijf Northvolt officieel de bouw af van haar nieuwe giga-batterijfabriek in Duitsland, de Northvolt Drei. De nieuwe fabriek komt in Heide in Noord-Duitsland.

De Duitse Bondskanselier Olaf Scholz benadrukte het belang van lokale batterijproductie in Duitsland en Europa. ‘De productie van goede auto’s voorbij de verbrandingsmotor zal de ruggengraat van onze industriële sector blijven. Daarom hebben we in Duitsland, in Europa, gemaakte batterijen nodig. Daarom is het goed nieuws dat hier in het Noorden batterijen voor een miljoen auto’s per jaar zullen worden geproduceerd.’

Als de fabriek gereed is, zal deze werkgelegenheid bieden aan zo’n 3000 mensen. De jaarlijks geproduceerde batterijcapaciteit zal zo’n 60 GWh zijn. Het industriële complex strekt zich uit over 110 hectare land. Het bedrijf verwacht de fabriek in 2026 in gebruik te kunnen nemen.

Northvolt werd in 2016 opgericht in Zweden en produceert batterijen voor auto’s van onder andere BMW, Scania, Volvo en Volkswagen. Het bedrijf heeft al twee productielocaties in Zweden. In januari maakte het bedrijf bekend een lening van vijf miljard te hebben afgesloten om haar eerste fabriek in Zweden uit te breiden en een faciliteit voor batterij-recycling te bouwen.

Delen:
Tags

jacqueline@industrielinqs.nl