HomeGrondstoffenCirculaire grondstoffenPreZero en Shell werken samen aan circulair plastic
chemisch recyclen

PreZero en Shell werken samen aan circulair plastic

PreZero heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Shell Chemicals Europe over circulair plastic. De twee partijen willen een duurzame chemische recyclingoplossing ontwikkelen voor kunststofstromen die nu moeilijk te recyclen zijn.

Volgens de overeenkomst zal PreZero haar ervaring in het inzamelen, sorteren en voorbewerken van grondstoffen inbrengen. Deze kennis dient om nieuwe oplossingen te ontwikkelen voor het selecteren en omzetten van kunststofafval in een product dat geschikt is voor chemische recycling. Shell richt zich op het ontwikkelen opschalen en toepassen van technologieën waarmee dit product kan worden omgezet in chemicaliën. Deze kunnen dan weer worden ingezet om nieuwe kunststoffen te produceren.

Gezamenlijk initiatief in Nederland

De twee partijen werken momenteel in Nederland aan het eerste gezamenlijke initiatief. Voor PreZero is dit interessant omdat ze op deze manier meer materiaal kan recyclen, dat anders als afval zou worden verbrand. Voor Shell is een goede afvalsortering en voorbewerking essentieel om chemische recycling tot een succes te maken. Daarom is deze samenwerking voor Shell van belang.

Naast deze projecten zullen Shell en PreZero ook andere zakelijke samenwerkingsverbanden verkennen op het gebied van koolstofarme brandstoffen en duurzame energieopwekking.

PreZero nam in mei haar nieuwe sorteerinstallatie voor kunststof verpakkingsmateriaal in Zwolle officieel in gebruik.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl