HomeArchiefProeffabriek smart maintenance vast onderdeel opleiding Tata Steel

Proeffabriek smart maintenance vast onderdeel opleiding Tata Steel

Het Fieldlab Smart Maintenance, de innovatieve proeffabriek van Techport, is vast onderdeel geworden van het onderwijsprogramma van de Tata Steel Academy. In het Fieldlab staat de meest geavanceerde apparatuur voor het testen van duurzaam en slim onderhoud.

De proeffabriek staat naast de Academy van Tata Steel. Leerlingen leren hier werken met de meest innovatieve apparatuur en komen in aanraking met de nieuwste technologieën. Albert-Jan Butter, Procestechniekcoach opleidingen bij de Academy van Tata Steel: ‘Op de Academy hebben we pompen met regelkleppen waar leerlingen les mee krijgen. Dit terwijl pompen aansturen met een frequentieregelaar de toekomst is. Deze pomp kan je veel efficiënter inregelen en uiteindelijk is dit een stuk goedkoper en duurzamer. Bij Tata Steel gaan we ook steeds meer gebruik maken van deze nieuwe pompen. Ik verwacht dat de regelkleppen op termijn helemaal verdwijnen. In samenwerking met Techport hebben we nu lesmateriaal gemaakt op deze innovatieve configuratie. Zo stomen we onze leerlingen klaar voor de nieuwste technologieën.’

Het nieuwe lesmateriaal is een verbreding op de bestaande stof. Met het nieuwe materiaal leren de leerlingen over de werking van elektrotechniek (frequentiegeregelde processen), de besparing van energie en ze leren een hele andere vorm van opstarten.

Delen:
Author