HomeDigitaliseringData-analyseSamotics helpt thyssenkrupp Steel bij verminderen ongeplande downtime
ThyssenKrupp Duisburg

Samotics helpt thyssenkrupp Steel bij verminderen ongeplande downtime

Het innovatieve bedrijf Samotics heeft een overeenkomst gesloten met thyssenkrupp steel om de conditie en prestaties van de hete walserij in Duisburg te monitoren. Door dit in beeld te brengen kan ongeplande downtime en energieverspilling worden verminderd.

Samotics controleerde in een pilot project continu 100 kritische transportbanden in de staalfabriek van thyssenkrupp Steel. Gedurende de eerste maanden van dit project registreerde het systeem meerdere kritische fouten, zoals mechanische onbalans en slijtage van lagers. Thyssenkrupp Steel kon dankzij deze informatie de machines repareren voordat ze defect raakten. Hierdoor werd ongeplande downtime verminderd. Na deze pilot heeft het staalbedrijf besloten om de oplossing van Samotics in haar onderhoudsproces te integreren.

Samotics past zogeheten electrical signature analysis (ESA) toe om de apparatuur continu te kunnen monitoren. ESA analyseert de stroom- en spanningsdata van de elektrisch aangedreven motor, met behulp van sensoren die in het controlesysteem van de motor zijn geplaatst in plaats van op de motor zelf. Hierdoor kan ook worden gemeten terwijl de motor in een extreme omgeving (zoals ATEX-zones) begeeft.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl