HomeArchiefShell Pernis meldt afronding stop

Shell Pernis meldt afronding stop

Shell Pernis heeft haar grote onderhoudsstop afgerond. Dat meldt de locatie met een korte video. Als eerste begon Shell Pernis half april met haar geplande grote onderhoudsstop onder corona-omstandigheden. Aan het begin van de coronacrisis stelden verschillende bedrijven turn arounds uit.

Aan het begin van de coronacrisis werden verschillende turn arounds uitgesteld. Als eerste begon Shell Pernis half april met haar geplande grote onderhoudsstop. Tijdens de onderhoudsstop werkten ongeveer vijftienhonderd mensen extra op het terrein. Samen met aannemers heeft Shell een plan opgesteld om veilig en coronaproof te kunnen werken. Ze volgde daarbij de richtlijnen van het RIVM. Daarnaast was het ook verplicht om een volgelaatscherm te dragen.

Halveren

Ook werd er in vaste kleine teams gewerkt om het coronavirus geen kans te geven zich breed te verspreiden. Ook beperkte Shell de toegang tot de fabriek. Op die manier heeft het bedrijf het aantal aanwezige medewerkers per moment zo laag mogelijk gehouden. Dankzij de verspreiding van werkzaamheden kon Shell het aantal medewerkers op de site bijna halveren. Meer over deze en andere stops die toch doorgingen kun je lezen in onze digitale magazine van begin deze maand.

Houd onze website in de gaten voor een uitgebreid artikel over de onderhoudsstop van Shell Pernis. Binnenkort hebben wij een interview met de Event Manager Turnarounds. Hij gaat vertellen hoe de stop is verlopen.

Delen:
Author