HomeTransitieWind- en zonne-energieSiemens Energy vraagt Duitse regering om financiële hulp
Siemens Gamesa

Siemens Energy vraagt Duitse regering om financiële hulp

Siemens Energy voert gesprekken met de Duitse regering over financiële hulp om de in moeilijkheden verkerende windturbinetak Siemens Gasema te ondersteunen. De miljardenverliezen bij het dochterbedrijf zorgen ervoor dat banken terughoudend zijn in het verlenen van garanties aan Siemens Energy. De gesprekken gaan dan ook over het veiligstellen van miljarden euro’s aan staatsgaranties.

Siemens Energy benadrukt dat het zelf geen acute financiële problemen heeft. Het bedrijf heeft een miljardenportefeuille voor de aanleg van elektriciteitsnetwerken en energiecentrales. Ook zou Siemens, dat een belang houdt in Siemens Energy van 25,1%, volgens persbureau Bloomberg niet langer garant willen staan. Die garanties zijn nodig om de miljardenprojecten van Siemens Energy uit te kunnen voeren.

Siemens Energy nam Siemens Gamesa in 2022 helemaal over. De grootste turbinebouwer ter wereld maakt al jaren grote verliezen door technische problemen bij rotorbladen en tandwielen bij al geïnstalleerde turbines. Onder druk van hevige concurrentie werden nieuwe turbines te snel uitgebracht.

Delen:

monique@industrielinqs.nl