HomeTransitieElektrificatieSiemens reduceert energieverbruik Heinekenbrouwerijen
Siemens Heineken overeenkomst

Siemens reduceert energieverbruik Heinekenbrouwerijen

Heineken heeft Siemens in de arm genomen om het energieverbruik op meer dan vijftien productiesites te reduceren. In een tweede fase worden nog meer sites aangepakt.

De samenwerking tussen Heineken en Siemens startte met een energie-analyse van een typische Heinekenbrouwerij. Siemens paste hiertoe een digital twin van de fabriek toe. Uit de analyse kwam naar voren dat ongeveer zeventig procent van het energieverbruik voor rekening kwam voor het verwarmen en koelen tijdens het brouwproces. Door deze systemen te optimaliseren en te monitoren kan op iedere site zo’n 15 tot 20 procent energie worden bespaard. Dit kan leiden tot een CO2-reductie tot wel 50 procent, aldus de twee bedrijven.

Warmtepompen

Heineken wil de voorgestelde verbeteringen op al haar sites doorvoeren. Het bedrijf wil warmtepompen inzetten voor haar verwarmings- en koelsystemen. De benodigde energie is hierbij afkomstig van hernieuwbare energie. Op deze manier kan het het stoomverbruik, dat met behulp van fossiele brandstoffen wordt geproduceerd, terugdringen. Siemens zal de systemen ontwerpen en implementeren. Ook zal Siemens het energiesysteem monitoren en blijven optimaliseren.

Op de foto: Matthias Rebellius, Lid RvB Siemens en CEO van Smart Infrastructure; Dolf van den Brink, CEO Heineken en voorzitter van de RvB

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl