HomeTransitieElektrificatieDelamine zet in op elektrificatie om CO2-uitstoot te reduceren

Delamine zet in op elektrificatie om CO2-uitstoot te reduceren

Delamine heeft plannen om een deel van haar productie te elektrificeren. Door middel van thermische en mechanische damprecompressie denkt het bedrijf veel energie te kunnen terugwinnen.

De ethyleenamine-producent in Delfzijl wil uiterlijk in 2030 de totale carbon-footprint met vijftig procent reduceren. Het bedrijf kan een deel hiervan realiseren door het stoomverbruik met 25 procent terug te brengen. Een deel van de restwarmte van Delamine gaat nu naar de nabijgelegen fabriek van Delesto. Het bedrijf wil deze energie in de nabije toekomst echter terugwinnen en als stoom inzetten in de fabriek.

Delamine gaat nu het aanpassen van de elektrische infrastructuur en het plaatsen van een mechanische dampcompressorals in een voorproject nader uitwerken. Daarna neemt het bedrijf de investeringsbeslissing. Als deze positief is, zullen de projecten in 2025/2026 worden uitgevoerd.

Delamine is een joint venture tussen Nouryon en Tosoh Corporation Japan. Het hoofdkantoor staat in Amersfoort. De productie vindt plaats in Delfzijl.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl