HomeTransitieElektrificatieRockwool elektrificeert smeltproces Roermondse fabriek
Rockwool Roermond

Rockwool elektrificeert smeltproces Roermondse fabriek

Rockwool gaat twee productielijnen van haar fabriek in Roermond elektrificeren. Hiertoe gaat het bedrijf de twee lijnen ombouwen naar een innovatieve elektrische smelttechnologie. De producent van isolatiematerialen zet hiervoor groene energie in.

Na de ombouw van de productielijnen verwacht Rockwool Roermond de CO2-uitstoot van de lijnen met tachtig procent te verminderen. Dat betekent dat het bedrijf de CO2-uitstoot van de gehele fabriek met meer dan de helft reduceert. Rockwool verwacht dat de ombouw in de periode 2025-2027 gereed zal zijn. Het bedrijf is al gestart met de technische werkzaamheden. Enkele jaren geleden breidde Rockwool in Roermond haar netaansluitingscapaciteit al uit.

Rockwool krijgt ondersteuning voor deze ontwikkeling in de vorm van een Topsector Energiesubsidie van het Ministerie van Economische Zaken. Daarnaast overlegt het bedrijf met de overheid over de beschikbaarheid van koolstofarme energie. Rockwool zet naast elektrificatie ook in op het gebruik van waterstof.

Bij Rockwool in Roermond werken ongeveer 1200 medewerkers. De producten uit de fabriek in Roermond worden grotendeels toegepast in bouw-, renovatie- en isolatieprojecten in de Benelux.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl