HomeTransitieWind- en zonne-energieSIF en Ballast Nedam willen joint venture voor ontmanteling offshore windparken

SIF en Ballast Nedam willen joint venture voor ontmanteling offshore windparken

Sif en Ballast Nedam willen een gezamenlijke onderneming voor de ontmanteling van verouderde offshore windparken opzetten. De twee bedrijven ondertekenden hiertoe een Memorandum of Understanding (MOU).

SIF en Ballast Nedam willen via de joint venture BNS Decom het ontmantelingsproces van offshore windparken gezamenlijk oppakken. Het gezamenlijke bedrijf zou turnkey-oplossingen moeten gaan leveren voor assetbeheerders. Ballast Nedam houdt zich in het samenwerkingsverband bezig met alle offshore activiteiten. Sif richt zich op het ontvangen en verwerken van alle gedemonteerde componenten voor verder hergebruik en recycling.

Circulaire toekomst

Hoewel het nog enkele jaren zal duren voordat een aanzienlijk aantal windmolenparken ontmanteld moet worden, bereiden Ballast Nedam en Sif zich nu al voor op deze verwachte markt. ‘Bovendien vormt het hergebruik van staal uit buiten gebruik gestelde windmolenparken een cruciale stap naar een duurzame en circulaire toekomst, waar oude monopiles worden omgezet in groene stalen platen voor nieuwe monopiles in offshore wind’, aldus de bedrijven. Om deze reden hebben beide bedrijven besloten om nu al met de voorbereidingen te beginnen en samen te werken met het oog op de toekomstige uitdagingen.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl