HomeTransitieSite Ineos Oxide Zwijndrecht neemt lokale windenergie af
Wind aan de Stroom

Site Ineos Oxide Zwijndrecht neemt lokale windenergie af

Ineos Oxide in Zwijndrecht krijgt vanaf vandaag windenergie van Wind aan de Stroom op de linkeroever van de Schelde in de Antwerpse haven. Ineos Oxide sloot hiertoe een overeenkomst met Axpo. Het bedrijf neemt jaarlijks 30 GWh aan windenergie af voor een periode van vijf jaar.

Ook een aantal van de bedrijven die op het terrein van Ineos Oxide in Zwijndrecht aanwezig zijn neemt elektriciteit af via dit contract. Eval Europe (onderdeel van Kuraray) en Nippon Shokubai gaan ook gebruik maken van de groene stroom voor hun productie-activiteiten.

Het afnamecontract van de Ineos-site zorgt ervoor dat bijna 80 procent van het windpark Wind aan de Stroom aan de Waaslandhaven lokaal in de Antwerpse haven gebruikt wordt.

Wind aan de Stroom is een samenwerking tussen Port of Antwerp-Bruges, de Maatschappij Linkerscheldeoever, en Groene Energiehaven Antwerpen. Deze partijen richtten Wind aan de Stroom in 2013 op. Het samenwerkingsverband exploiteert 29 windturbines met een gecombineerd vermogen van meer dan 90 MW in de Waaslandhaven.

 

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl