HomeDigitaliseringStart-up Circularise haalt 11 miljoen euro funding op
Circularise haalt 11 miljoen euro op

Start-up Circularise haalt 11 miljoen euro funding op

Brightlands Venture Partners, Asahi Kasei, Neste en 4impact hebben tijdens het start-up evenement ‘Slush event’ in Helsinki bekend gemaakt 11 miljoen euro te investeren in Circularise. Dit jonge bedrijf ontwikkelt digitale product paspoorten en boekhoudsoftware voor massabalansen. De onderneming ontvangt ook subsidie van de Europese Commissie.

Circularise heeft tot doel om de economie circulair te maken. Het ontwikkelt hiertoe digitale product paspoorten gebruik makend van block chain technologie. Met de digitale product paspoorten kunnen bedrijven hun toeleveringsketen inzichtelijker maken voor wat betreft het gebruik van grondstoffen en hun afkomst. Tevens is het met de software mogelijk om CO2-voetafdrukken en milieu-impact beter in beeld te krijgen. De software voor massabalans-boekhouding is met name interessant voor bedrijven die de transitie maken van fossiele grondstoffen naar duurzame alternatieven zoals in de plastics en chemie-sectoren.

Internationale klanten

Met de investering wil het bedrijf haar activiteiten opschalen en internationaliseren. Circularise werd in 2016 aan de TU Delft opgericht door Mesbah Sabur and Jordi de Vos. Dankzij verschillende investeringen en Europese subsidies is het bedrijf gegroeid tot 40 werknemers en heeft het een groot aantal internationale klanten zoals Asahi Kasei, Covestro, Domo Chemicals, Marubeni, Mitsubishi Chemicals, Neste, LyondellBasell, Philips Domestic Appliances, Porsche en Trinseo.

Delen:
Tags

jacqueline@industrielinqs.nl