HomeChemieTechnip Energies en Enerkem versnellen ontwikkeling bio-methanoltechnologie
Enerkem

Technip Energies en Enerkem versnellen ontwikkeling bio-methanoltechnologie

Technip Energies en Enerkem gaan samenwerken om biobrandstoffen en circulaire chemicaliën uit afval te produceren. De twee bedrijven ondertekenden een samenwerkingsovereenkomst om de technologie van Enerkem op dit gebied versneld te ontwikkelen.

Enerkem ontwikkelt een technologie om afval te vergassen tot (bio-)brandstoffen en circulaire chemicaliën. Het bedrijf heeft sinds 2016 een commerciële demonstratie-installatie voor haar technologie in Alberta in Canada. Ook is de onderneming betrokken bij de ontwikkeling en bouw van nieuwe installaties in Europa en Canada.

Door de samenwerking met Technip Energies kan de technologie sneller gecommercialiseerd worden. De twee partijen werken aan de optimalisatie van de ontwerpen en industrialisering ervan. Om de technologie verder te kunnen opschalen wil Enerkem een apart ontwikkelingsbedrijf oprichten. Deze ‘DevCo’ gaat zich specifiek richten op het inpassen van de technologie in bioraffinaderijen voor de productie van methanol.

Het Canadese bedrijf Enerkem werkt in Quebec aan de bouw van ’s werelds eerste commerciële bioraffinaderij voor de productie van bio- en circulaire methanol uit afval. Deze moet in 2025 worden opgeleverd. In het Spaanse Tarragona is het bedrijf betrokken bij het Ecoplanta project. Ook hier wordt biomethanol en circulair methanol geproduceerd uit niet recyclebaar afval.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl