HomeInfrastructuurTennet voert investeringen met miljarden op
TenneT op zoek naar innovaties tegen netcongestie

Tennet voert investeringen met miljarden op

Netbeheerder TenneT voert de investeringen in het netwerk op land en in zee  in Nederland en Duitsland met miljarden op. Het tienjareninvesteringsplan voor de periode 2024-2030   omvat in totaal 160 miljard euro. Eerder ging TenneT nog uit van een investering van 111 miljard euro.

Het afgelopen jaar investeerde TenneT 7,7 miljard euro waarvan 2,9 miljard euro in Nederland en 4,8 miljard euro in Duitsland. Deze jaarlijkse investeringen zullen oplopen tot tenminste 10 miljard euro. Ondanks het opvoeren van de investeringen moet volgens de  netwerkbeheerder rekening worden gehouden met wachttijden voor aansluitingen of uitbreidingen.

De Nederlandse staat is met Duitsland in onderhandeling over de verkoop van de Duitse activiteiten. Aangezien er geen zekerheid is dat een transactie op korte termijn tot stand zal komen, heeft de Nederlandse staat in 2024 een kredietfaciliteit van 25 miljard euro verstrekt, waarmee de geplande investeringen van TenneT in Nederland en Duitsland voor 2024 en 2025 worden veiliggesteld.

Delen:

monique@industrielinqs.nl