HomeGrondstoffenCirculaire grondstoffenUBQ wil overheidssteun voor nieuwe fabriek Bergen op Zoom
UBQ pellets

UBQ wil overheidssteun voor nieuwe fabriek Bergen op Zoom

UBQ Materials sprak onlangs met premier Mark Rutte over de nieuwe fabriek die het bedrijf opzet in Bergen op Zoom. Het bedrijf dat organisch en niet recyclebaar afval verwerkt tot nieuwe geavanceerde materialen investeert in een nieuwe industriële installatie en een R&D lab in de Brabantse stad.

Het gesprek dat Rutte met mede-oprichter en CEO Jack ‘Tato’ Bigio van het Israëlische bedrijf had, ging over overheidssteun voor de nieuwe faciliteit. De premier sprak met een selecte groep Israëlische bedrijven die actief zijn in Nederland. Daarbij werd aangekaart hoe de Nederlandse regering deze bedrijven beter kan ondersteunen bij de uitbreiding van hun commerciële activiteiten in Nederland.

Eerste investering buiten Israël

Het bedrijf werft op het moment 140 nieuwe medewerkers voor de Bergse vestiging. De nieuwe installatie zal 80.000 ton UBQ- biothermoplastisch materiaal produceren. Het is de bedoeling dat de nieuwe faciliteit in de eerste helft van 2023 volledig draait. Het is de eerste investering van UBQ buiten Israël. Daar heeft het bedrijf een installatie waar 1 ton product per uur geproduceerd kan worden. Daarnaast draait er een pilotinstallatie met een capaciteit van 7000 ton per jaar.

 

 

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl