HomeTransitieElektrificatieUmicore opent nieuw ontwikkelingslab voor batterijen in België
Umicore Belgie nieuw batterijlab

Umicore opent nieuw ontwikkelingslab voor batterijen in België

Umicore heeft op haar site in Olen, België, één van ’s werelds grootste en meest geavanceerde prototype-installaties voor solid-state batterijmaterialen ingehuldigd. Solid state batterijen zijn belangrijk in de ontwikkeling van elektrische mobiliteit.

De nieuwe faciliteit heeft een oppervlakte van 600 vierkante meter en biedt ruimte aan ultramoderne apparatuur en installaties die dienen voor de ontwikkeling van solid-state batterijen. Op de site doet Umicore onderzoek naar de formulering, karakterisering en productie  van materialen. Ook ontwikkelt het bedrijf er het assemblageproces van batterijcellen en doet het tests op batterijniveau. Het bedrijf wil in de nieuwe faciliteit nieuwe materiaalcategorieën ontwikkelen, waaronder katholieten, die kathode-actieve materialen en vaste elektrolyten combineren.

Hogere energiedichtheid

Dankzij het nieuwe prototypingcentrum kan Umicore haar kennis over solid-state batterijchemie verder opschalen. Solid-state batterijen hebben een hogere energiedichtheid en kunnen daardoor het rijbereik van elektrische voertuigen verhogen. Ook kan het opladen sneller plaatsvinden. De vervanging van de huidige vloeibare elektrolyt door een vaste elektrolyt zal de veiligheid en levensduur van herlaadbare batterijen verbeteren en hun omvang, gewicht en uiteindelijk ook kosten verlagen.

Umicore werkt sinds 2017 aan deze materie.

Op de site van Umicore in Olen is de hoofdzetel voor R&D van het bedrijf gevestigd.

Delen:
Tags

jacqueline@industrielinqs.nl