HomeArchiefVan Oord heeft twee nieuwe offshore windprojecten verworven
van oord offshore windparken

Van Oord heeft twee nieuwe offshore windprojecten verworven

Van Oord heeft twee nieuwe offshore windprojecten verworven: Baltic Power in de Baltische Zee en Greater Changhua 2b en 4 in Taiwan. De contracten hebben een gezamenlijke waarde van meer dan 500 miljoen euro. Zodra de twee offshore windparken operationeel zijn, zullen ze duurzame energie leveren aan ongeveer 2,5 miljoen huishoudens.

Het Baltic Power offshore windpark wordt ontwikkeld door een joint venture tussen ORLEN (Polen) en Northland Power (Canada). Het windpark komt te liggen in de Poolse Exclusieve Economische Zone van de Baltische Zee, 23 kilometer uit de kust. Het windpark zal 76 windturbines hebben met een totale capaciteit van 1,14 GW. Van Oord zal 78 fundaties transporteren en installeren, 76 WTG fundaties (elk bestaande uit een monopile en een transitiestuk), en nog eens twee fundaties voor offshore substations. Het transport en de installatie van de funderingen staat gepland voor 2024 en zal naar verwachting in de zomer van 2025 voltooid zijn.

Groot Changhua 2b en 4

Van Oord werkt ook mee aan het Greater Changhua 2b en 4 project. Deze windparken worden gebouwd door ├śrsted, 50 kilometer uit de westkust van Taiwan. Met een totale capaciteit van 920 MW zullen ze duurzame energie leveren aan ongeveer 1 miljoen Taiwanese huishoudens per jaar. Van Oord is verantwoordelijk voor het transport en de installatie van drie exportkabels, met een totale lengte van ongeveer 175 kilometer. De start van de werkzaamheden staat gepland voor 2024 en de voltooiing wordt verwacht in 2025.

Delen:

monique@industrielinqs.nl