HomeGrondstoffenCirculaire grondstoffenVlaamse plastic-recycler werkt in Amerikaanse jv aan vier nieuwe fabrieken
Samenwerking Ravago en Republic Services

Vlaamse plastic-recycler werkt in Amerikaanse jv aan vier nieuwe fabrieken

De Amerikaanse verwerker van huishoudelijk afval Republic Services gaat samenwerken met het Vlaamse Ravago. De twee partijen willen meerdere installaties realiseren om gerecycled polyethyleen en polypropyleen te verwerken tot een hars die gebruikt kan worden in verpakkingsmateriaal en andere toepassingen.

Ravago werd in 1961 opgericht in Arendonk en is uitgegroeid tot internationale speler in de verwerking van afval van plasticsproducenten. Samen met het Amerikaanse Republic Services heeft Ravago nu de joint venture Blue Polymers opgericht. Republic Services heeft een groot netwerk van verzamel- en recyclingcentra in de VS en heeft een aantal state-of-the-art installaties voor de recycling van polymeren.

Vier nieuwe faciliteiten

Blue Polymers gaat gerecycled HDPE en polypropyleen uit de faciliteiten van Republic Services omzetten in een hars die gebruikt kan worden in (food-grade) verpakkingen. Het is de bedoeling dat Blue Polymers de komende vier jaar vier nieuwe faciliteiten opent. De eerste staat voor eind 2024 op de planning. Deze zal worden gebouwd in het Middenwesten van de VS. Gezamenlijk kunnen deze fabrieken tot 136.000 ton gerecycled plastic per jaar produceren.

Als onderdeel van de overeenkomst gaat Ravago ook rPET uit de Polymer Centers van Republic op de markt brengen.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl