HomeUtilitiesWaterZonder chemicaliën van rioolwater naar ultrapuurwater

Zonder chemicaliën van rioolwater naar ultrapuurwater

Op 29 juni gaat het Watervisieplatform op bezoek bij Nieuwater in Nieuw-Amsterdam, Drenthe. Daar produceert de ultrapuurwaterfabriek van Nieuwater dagelijks zo’n 8.000 kubieke meter water van het zuiverste soort, met rioolwater als grondstof. In één proces, onderhoudsarm en praktisch zonder chemicaliën. U bent van harte uitgenodigd om te komen kijken hoe Nieuwater dat doet.

Het programma begint met presentaties van Jaap Nonnekens (Expertisecentrum Waterschap Vechtstromen) en Gerrit Veenendaal (Nieuwater). Zij zullen respectievelijk spreken over afvalwater en ultra puur water uit rioolwatereffluent. Hierna volgt een bijdrage van Ilse Verburg (WLN). Wichert Kanis (Waterschap Vechtstromen voor de nieuwe procesautomatisering) sluit af en vertelt over sensoren en procesautomatisering bij waterbehandeling.

Na de presentaties wordt er een rondleiding gegeven bij de rioolwaterzuivering en de ultra puur water installatie van Nieuwater. Tijdens de rondleiding kunt u zien hoe deze installaties in de praktijk werken en hoe ze bijdragen aan het behoud van ons milieu en onze watervoorraden.

Inschrijven voor het bezoek aan Nieuwater is nog mogelijk. De toegangsprijs bedraagt € 125,-
Partners van Watervisie kunnen hun VIPcode inzetten. > Inschrijven

Delen:

Eindredacteur van Industrielinqs en Petrochem, en immer speurend naar relevant nieuws om te delen. Mijn interesse: breed. Mijn specialiteit: investeringsprojecten en onderhoudsstops!

liesbeth@industrielinqs.nl