HomeTransitieCCUSBelgië en Noorwegen tekenen intentieverklaring voor CO2-transport

België en Noorwegen tekenen intentieverklaring voor CO2-transport

België en Noorwegen hebben een intentieverklaring ondertekend om het transport van CO2 tussen beide landen mogelijk te maken.  Dit initiatief opent de deur voor bedrijven om projecten te starten en contracten af te sluiten met betrekking tot Carbon Capture and Storage (CCS).

De overeenkomst tussen België en Noorwegen zorgt ervoor dat bedrijven CO2 kunnen afvangen en transporteren naar locaties waar het kan worden opgeslagen of gebruikt voor andere doeleinden, zoals industriële processen.

Dit is met name goed nieuws voor Fluxys C-grid, dat in België een open access CO2-leidingennet wil ontwikkelen. Deze intentieverklaring biedt nieuwe mogelijkheden voor de verdere ontwikkeling van die infrastructuur. De aandeelhouders van Fluxys C-grid zijn naast de netbeheerder Fluxys, Pipelink, Socofé en SFPIM.

De samenwerking tussen België en Noorwegen onderstreept het belang van internationale samenwerking  op dit gebied. Door gezamenlijke inspanningen kunnen landen efficiënter en effectiever werken aan het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen en het bevorderen van duurzame ontwikkeling.

Noord-Europese landen maken afspraken over CO2-transport en -opslag

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl