HomeChemieBioBTX ontvangt 2,8 miljoen euro uit JTF
BioBTX krijgt subsidie uit JTF

BioBTX ontvangt 2,8 miljoen euro uit JTF

Het innovatieve bedrijf in circulaire technologie, BioBTX heeft samen met de TU Eindhoven en de Rijksuniversiteit Groningen een subsidie van 2,8 miljoen euro ontvangen van het het Just Transition Fund. Ze krijgen deze bijdrage voor de verdere ontwikkeling van technologie om mengsels van biomassa en plastic afval om te zetten in waardevolle chemicaliën.

BioBTX ontwikkelt technologie om onder andere benzeen, tolueen en xyleen (BTX) uit afvalstromen te produceren. Met de subsidie kan deze technologie verder worden ontwikkeld om zowel biomassa als plastic afval in verschillende samenstellingen en verhoudingen te verwerken. Samen met de twee universiteiten werkt het bedrijf aan de verbetering van de BioBTX ICCP-technologie, zowel op operationeel als fundamenteel gebied.

Just Transition Fund

Het Just Transition Fund (JTF) is een Europees fonds voor gebieden die het zwaarst worden getroffen door de overgang naar een groene economie. Hiermee wil de Europese Unie de sociaaleconomische ongelijkheid verkleinen. Het JTF komt voort uit de Europese Green Deal, het programma voor een klimaatneutraal Europa in 2050. Om deze overgang in Noord-Nederland te bereiken is 330 miljoen euro toegezegd tot 2027. Dit en komend jaar (2024) worden er meerdere subsidieregelingen opengesteld.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl