HomeGrondstoffenCirculaire grondstoffenBorealis neemt meerderheidsbelang in Belgische recycler Renasci
Borealis neemt meerderheidsbelang in Renasci

Borealis neemt meerderheidsbelang in Belgische recycler Renasci

Borealis verwerft een meerderheidsbelang in het Belgische recyclingbedrijf Renasci. In juli 2021 nam Borealis al een aandeel van tien procent in Renasci. Dat belang is nu dus uitgebreid tot 50,1 procent. Borealis is vooral geïnteresseerd in het Smart Chain Processing (SCP) concept dat de recycler ontwikkelde.

De overname past in de strategie van Borealis om het volume van circulaire producten en oplossingen tegen 2025 verzesvoudigen tot 600 kiloton, verder oplopend tot 1,8 miljoen ton tegen 2030. Dankzij de overname heeft Borealis meer toegang tot chemisch gerecycleerde grondstoffen uit de Oostendse vestiging van Renasci en tot haar circulaire technologieën, met name SCP.

Strategische locaties

Het toepassen van SCP maakt de verwerking van meerdere afvalstromen met verschillende recyclingtechnologieën onder één dak mogelijk. Dat resulteert in een hoge valorisatie van afval. Borealis wil de implementatie van het SCP-concept versnellen en mogelijkheden onderzoeken om het model te lanceren op strategische locaties.

Circulaire vooruitgang

Het meerderheidsbelang in Renasci zal Borealis helpen om zijn productgamma van chemisch gerecyclede proucten, Borcycle, verder te versterken doordat het een bredere toegang heeft tot chemisch gerecycleerde grondstoffen. Renasci is content met de investering van Borealis. ‘Dankzij de strategische marktpositie en het engagement van Borealis voor de circulaire economie heeft het een uitstekende positie om het SCP-concept te ontwikkelen en implementeren, en om onze gecombineerde technologische capaciteiten te benutten om verdere circulaire vooruitgang te boeken’, aldus Gert Vanderseypen, General Manager van Renasci.

Foto: copyright Renasci

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl