HomeInfrastructuurOpslagEvos en Value Carbon bouwen samen CO2-opslagtanks
Evos en Value Carbon bouwen samen nieuwe opslag

Evos en Value Carbon bouwen samen CO2-opslagtanks

Evos en Value Carbon, een zusterbedrijf van Value Maritime willen in de haven van Rotterdam twee opslagtanks van 2.000 kubieke meter realiseren voor de opslag van absorptievloeistoffen voor CO2. De tanks zouden de eerste helft van 2026 moeten worden opgeleverd en dienen ter ondersteuning van de CO2-recycling business van Value Carbon.

Momenteel gebruikt de Value Group containers op schepen om het afgevangen CO2 aan de glastuinbouw te leveren. Het bedrijf was op zoek naar een centrale lokatie in de haven van Rotterdam om het afgevangen CO2 daar tijdelijk te kunnen opslaan. Het bedrijf gaat nu dus gebruik maken van de Evos Terminal in Rotterdam. Een belangrijke reden voor de keuze was de nabijheid van de Rotterdam Shortsea Terminal (RST) in de Eemhaven en de diepzee-terminals op de Maasvlakte.

Het doel van de overeenkomst is om twee nieuwe opslagtanks te bouwen en daarbij ook een CO2-park te realiseren voor de zuivering, liquefactie en opslag van CO2 en bijbehorende infrastructuur. Het is de bedoeling dat het project in de eerste helft van 2026 gereed is.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl